Korisničke priče

Kako se Fizionova izdvaja od ostalih klinika za fizikalnu terapiju

Osječki studio za fizikalnu terapiju, Fizionova, je već u prve dvije godine poslovanja stekao status jednog od najmodernijih i najtraženijih pružatelja zdravstvene njege u toj kategoriji na području Slavonije. Kako je do toga došlo i što najviše njihovi klijenti vole ispričao nam je naš dragi korisnik, fizioterepeut Marin Marinović.

Osječki studio za fizikalnu terapiju, Fizionova, je već u prve dvije godine poslovanja stekao status jednog od najmodernijih i najtraženijih pružatelja zdravstvene njege u toj kategoriji na području Slavonije. Kako je do toga došlo i što najviše njihovi klijenti vole ispričao nam je naš dragi korisnik, fizioterepeut Marin Marinović.

Ne želeći završiti u nedostatnom sustavu u kojem se pacijentu ne pristupa na odgovarajući način i ne nude sve mogućnosti rješenja problema, Marin je Slavoncima odlučio sam omogućiti pomoć. Prije dvije godine otvorio je vlastiti studio za fizikalnu terapiju kojem se uskoro pridružila kineziologinja Ema.  

Specifičan, empatičan pristup svakom klijentu važan je koliko i stručnost

Iako smo kod Fizionove prvo primijetili brojne certifikate i završene edukacije specifičnih tehnika s kojima je malo laika upoznato, Marin je naglasak na kvalitetu pristupa i odnos sa svakim klijentom stavio na prvo mjesto.

„Ljudi kod nas dođu s nekim problemom, bolovima ili željom za unapređenjem kvalitete života. Stoga ih za početak treba dobro poslušati, testirati i analizirati uzroke problema i pronaći dugoročno rješenje. Zato se trudimo toplim, ljudskim pristupom ohrabriti naše klijente na aktivno sudjelovanje u svom boljitku. Uz fizikalnu terapiju svakog savjetujemo o malim ali značajnim promjenama životnih navika, uvođenjem vježbanja i razgibavanja u svakodnevnicu i popratnim aktivnostima kako se problem koji smo uspješno riješili ne bi ponovno vratio. Sretni smo što su klijenti prepoznali taj ekstra trud koji dajemo u svakoj posjeti jer je upravo pristupačnost ono što najviše hvale. Preporuka onih koji su zadovoljni uslugom imamo jako puno i to nam je najveći izvor novih klijenata.“

Kontinuirana edukacija i otvorenost tehnikama i poslovnim alatima

Marin jako puno slobodnog vremena provodi učeći nove tehnike i načine kako još bolje pomoći svojim klijentima. Na stranicama Fizionove tako možete naučiti što je Emmet, Ergon i Bowen terapija i kakve tehnike primjenjuju u londonskim i španjolskim školama fizioterapije.

„Edukacije nisu lako dostupne, u Hrvatskoj ih ima iznimno malo. Odlasci u inozemstvo oduzimaju dosta vremena i novaca ali su nužnost i nešto na čemu ustrajemo. Češće nego rjeđe se dogodi da umjesto odmaranja vikendom, završim na edukaciji kako bi sljedeći tjedan mogao dati neko novo dobro svakom klijentu. “

Za uspješan business važno je vrijeme posvetiti i unapređenju ostalih aspekata poslovanja. Fizionova je tako zadnjih nekoliko mjeseci uvela novi način organizacije i upravljanja svojim terminima: Zoyya aplikaciju za online naručivanje.  

„Često imamo veliku navalu i administracija oko naručivanja i organizacije termina oduzimala nam je puno vremena i otežavala da svakom klijentu pružimo maksimalno pozitivno iskustvo. Htjeli smo ubrzati i pojednostaviti proces naručivanja, ne samo radi nas već i zbog naših klijenata. Nemaju svi volje zvati telefonom ili čekati da počne radno vrijeme kako bi se naručili na termin, pogotovo mlađa populacija koja jednostavno inzistira na brzom i lakom dolaženju do termina u nekoliko klikova. Naručivanje mailom pak traje sporo i Zoyya nam se pokazala kao najbolji alat dostupan na tržištu za ono što je nama važno.“

Zaokružen put klijenta: Od naručivanja i tretmana do recenzije i opetovane posjete

Marin kaže kako ustraje da svaki segment poslovanja i radni proces bude efikasan, brz i jednostavan. Važno je da klijenti ne odgađaju dolazak na potreban tretman radi otežane organizacije vremena jedne i druge strane. Uz Zoyyu se više ne događa duplo bukiranje termina različitih prostorija i svim djelatnicima je pristup zajedničkom kalendaru omogućen sa svih uređaja, u svako doba. Rezultat je osjetno povećanje efikasnosti i smanjen angažman oko aktivnosti koje nisu core business.

„Želim da svaka interakcija sa Fizionovom bude pozitivno iskustvo. Da svi imaju mogućnost naručivanja koja im najbolje odgovara, da nema kašnjenja u terminima i stvaranja gužvi, da mogu ostaviti recenziju nakon tretmana, da imaju jednostavan sustav za rezervaciju svih termina u budućnosti, pregled povijesti termina i slično. Sve to pojačava dojam koji želimo ostaviti, a to je profesionalnost u svim aspektima.“

preuzmite kalkulator

Šaljemo vam kalkulator i priručnik za izračun cijene

Samo unesite vašu email adresu i u roku od par minuta stići će vam Excel dokument za izračun cijena vaših usluga kao i koristan priručnik u obliku eBooka.

Na vašu e-mail adresu ćemo poslati Excel dokument i priručnik za izračun cijena. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Hvala! Zaprimili smo vašu poruku!

Na vašu e-mail adresu ćemo kalkulator cijene usluga. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Posjeti Zoyyu
Oops! Nešto je pošlo po krivu.

Najnoviji članci

Svi članci
Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Da biste kvalitetno upravljali svojim biznisom, potreban vam je uvid! Ali nećemo stati samo na tome. Treba djelovati. Pročitajte na praktičnom primjeru kako u 3 jednostavna koraka postići rast!

August 23, 2021
I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

Vole li klijenti online naručivanje? Koriste li ga ili se još uvijek naručuju telefonski i porukama? Saznajte rezultate korištenja aplikacije za naručivanje od vlasnice zagrebačkog beauty salona.

August 11, 2021
Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Predstavljamo sveobuhvatan model za određivanje cijena usluga – besplatan i spreman za preuzimanje!

July 20, 2021