Savjeti

Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Predstavljamo sveobuhvatan model za određivanje cijena usluga – besplatan i spreman za preuzimanje!

Predstavljamo sveobuhvatan model za određivanje cijena usluga – besplatan i spreman za preuzimanje!

Ne znate kako odrediti cijenu vaše usluge? Niste sigurni da su trenutno postavljene cijene optimalne, niti donose li vam maksimalni mogući profit? Brinete se hoće li previsoke cijene drastično utjecati na potražnju za vašim uslugama?

Određivanje cijena usluga može biti jako izazovno.

S jedne strane imate klijente, odnosno potražnju koja uvelike ovisi o postavljenoj cijeni, a s druge strane morate pokriti sve svoje troškove i u konačnici ostvariti i dobit. Stvar se dodatno komplicira ako imate zaposlenike, gdje iz perspektive biznisa svaki djelatnik zapravo mora biti isplativ, drugim riječima donositi više prometa od iznosa naknade za njegov rad (odnosno bruto plaće).

Što sve uzeti u obzir?

Osim plaća zaposlenika i ostalih fiksnih troškova koji nisu direktno povezani s pojedinom uslugom (npr. najam prostora i režije), u cijenu moraju biti uključeni i svi varijabilni troškovi.

Varijabilni troškovi su oni koji se mogu pridružiti svakoj pojedinoj usluzi, kao na primjer potrošni materijal u pojedinim vrstama usluga (recimo boja za kosu u slučaju farbanja). Imajući to uvidu, uz drugu ključnu činjenicu da kod pružanja usluga vi u suštini prodajete svoje vrijeme, jasno je da je u izračun cijene usluge potrebno uvrstiti i ukupno vrijeme koje imate na raspolaganju za pružanje tih usluga.

Niti ovdje stvar nije jednostavna obzirom da postoje mnoge faktori koji umanjuju to vrijeme. Očiti kradljivci su godišnji odmori i “prazan hod”, kao i administrativne aktivnosti. Sve to treba uzeti u obzir za ispravan i kvalitetan izračun cijene jer bi njihovim izostavljanjem mogli završiti s preniskim cijenama, koje bi u konačnici vašu dobit mogle ostaviti na niskim razinama (ako ikakve dobiti uopće i bude!), bez obzira na eventualnu visoku popunjenost/potražnju.

Upravo se u ovakvim problemima našla i naša protagonistica Linda – vlasnica frizerskog salona u kojem radi sa svoje tri djelatnice. Na njezinom smo slučaju detaljno obrazložili sve pojmove potrebne za potpuno i precizno izračunavanje cijena.

Kako je točno Linda došla do svog cjenika i što je sve sagledala otkrivamo u praktičnom eBook-u, priručniku koji vam može poslužiti kao vodič na vašem putu do optimalnih cijena i svjetlije budućnosti vašeg poslovanja!

Odredite cijene vaših usluga na pravi način!
Donosimo rješenje za sve navedene probleme u obliku jednostavnog ali moćnog i sveobuhvatnog kalkulatora za izračun cijene usluga.

Radi se o intuitivnom alatu pomoću kojeg korak-po-korak pristupom dolazite do idealnih cijena za svaku pojedinu uslugu. U obzir se uzimaju svi parametri koji trebaju utjecati na cijenu usluge, a ključni su:

·     fiksni troškovi

·     varijabilni troškovi

·     raspoloživo vrijeme za pružanje usluga

·     potencijalna popunjenost (potražnja).

Pazili smo na sve detalje, kao na primjer troškove amortizacije kod fiksnih troškova ili godišnje odmore i bolovanja kod određivanja raspoloživog vremena, tako da možete biti sigurni da će konačno određena cijena imati čvrste temelje.

No dosta priče, sigurno ste nestrpljivi da vidite kako cijela stvar izgleda u praksi. Preuzmite kalkulator i bacite oko na kratak demo video! Zajedno s kalkulatorom dobivate i priručnik s detaljima spomenutog primjera frizerskog salona!

#1 Aplikacija za naručivanje

preuzmite kalkulator

Šaljemo vam kalkulator i priručnik za izračun cijene

Samo unesite vašu email adresu i u roku od par minuta stići će vam Excel dokument za izračun cijena vaših usluga kao i koristan priručnik u obliku eBooka.

Na vašu e-mail adresu ćemo poslati Excel dokument i priručnik za izračun cijena. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Hvala! Zaprimili smo vašu poruku!

Na vašu e-mail adresu ćemo kalkulator cijene usluga. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Posjeti Zoyyu
Oops! Nešto je pošlo po krivu.

Najnoviji članci

Svi članci
Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Da biste kvalitetno upravljali svojim biznisom, potreban vam je uvid! Ali nećemo stati samo na tome. Treba djelovati. Pročitajte na praktičnom primjeru kako u 3 jednostavna koraka postići rast!

August 23, 2021
I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

Vole li klijenti online naručivanje? Koriste li ga ili se još uvijek naručuju telefonski i porukama? Saznajte rezultate korištenja aplikacije za naručivanje od vlasnice zagrebačkog beauty salona.

August 11, 2021
Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Predstavljamo sveobuhvatan model za određivanje cijena usluga – besplatan i spreman za preuzimanje!

July 20, 2021