Savjeti

Neki novi klijenti

Jeste li čuli za Generaciju Z? To su klijenti koji će se na vaše usluge naručivati – samo ako ste online.

Jeste li čuli za Generaciju Z? To su klijenti koji će se na vaše usluge naručivati – samo ako ste online.

Brzo, efikasno i jednostavno – tako kupuje nova, rastuća skupina potrošača poznatija kao Generacija Z. Oni su prva generacija koja je odrasla uz mobitele i koja bez njih ne bi mogla zamisliti život. Na mobitelima uče, druže se, informiraju, kupuju, ali i odrađuju online naručivanja kod frizera, stomatologa ili liječnika. Fizički odlazak u dućane postaje im stran, a scrollanje po webu svakodnevica. Velik dio njihova života odvija se kroz ekrane smartphonea.

Nova generacija vaših klijenata

Generacijom Z smatraju se svi oni koji danas imaju manje od 23 godine, a mobitele su dobili praktički čim su se rodili. Strelovitom brzinom prihvaćaju nove tehnologije i gadgete.

Osim što slobodno vrijeme provode na svim mogućim društvenim mrežama, članovi Generacije Z polako, ali sigurno ulaze i u potrošački svijet, s naglaskom na online shopping. Njihova je moć potrošnje raste iz dana u dan i dobro je pripremiti se i uzeti dio kolača koje to tržište nosi.

Kako privući Generaciju Z

Koliko se god jednostavna ova generacija činila, njihove potrebe baš i nisu. Njihova pozornost je vrlo kratka jer su zatrpani morem informacija i sadržaja koji im se nudi. Stalno su u pokretu, vole brzi život i što jednostavnije stvari.

1. Kratke i jasne poruke

Kada promovirate svoj proizvod ili uslugu, ne zamarajte se dugim i dosadnim porukama prepunim nepotrebnih informacija. Poruke moraju biti kratke i jasne te odmah pozivati na akciju. Primjerice, Baci oko na super ponudu i uštedi ili Isprobaj besplatno umjesto dosadnog i dugačkog Dragi partneri i korisnici, za vas smo pripremili proljetnu akciju... – ovdje su već prestali čitati (možda već i kod Dragi partneri).

2. Video sadržaj

Ulazak TikToka na velika svjetska vrata dodatno je osnažio već dobro poznatu privrženost novih generacija prema video sadržaju. Generacija Z će sigurno prije pogledati video nego pročitati neki tekst. Ali, kao i sve ostalo, i video mora biti kratak, zanimljiv i energičan. Primjerice, iako volimo misliti da smo zanimljivi svim dobnim skupinama, vjerujemo da bi bez obzira na brzinu i energičnost ovaj Zoyya video explainer bio previše dugačak da zadrži fokus ekipi Z generacije.  

3. Autentičnost

Pronađite ono nešto što vas čini posebnima i drugačijima od ostalih te se fokusirajte na to. Generacija Z jednostavno obožava autentičnost. Ako ste se odlučili za marketinšku kampanju uz pomoć influencera, birajte mikroinfluencere koji će se povezati s vašim proizvodima i kojima će Z-ovci vjerovati. Popularne influencere danas koriste svi, a vi pokušajte s nekim nišnim, autentičnim i zanimljivim abasadorom kojeg ćete možda baš vi pretvoriti u poznatog influencera. Generacija Z više cijeni „prave osobe“ s kojima se mogu poistovijetit od razvikanih influencera s nekoliko desetaka tisuća pratitelja kojima su skloni Milenijalci.

4. Budite im na 3 klika blizu

Članovi generacije Z nemaju vremena, volje ni želje za dugo pretraživanje vaših proizvoda i usluga. Vole kada im je sve „servirano“ na dlanu bez da se moraju puno pretrgnuti. Ako ste pružatelj usluga, nemojte ih tjerati da vas zovu ili čekaju u redu ispred poslovnice da se naruče. Izbjegavat će to maksimalno. Omogućite im online naručivanje kroz aplikaciju. Ako mogu kroz mobitel do vas, onda za njih postojite!

Najpopularnije usluge za online booking

Online prisutnost je ključ razvoja vašeg poslovanja

2021. godina idealna je za pružatelje usluga koji su spoznali snagu online komunikacije. Zadnjih nekoliko godina (pogotovo dolaskom COVID-19 virusa) online trgovine, pretraživanje i naručivanje koristi sve više ljudi, čak i onih starijih. Sve što se može, pokušava se odraditi putem Interneta; kako kupovanje, tako i naručivanje na razne usluge koje se nude.

Svijet je sve užurbaniji i mnogi nemaju vremena tražiti brojeve pružatelja usluga, nazivati i čekati da se netko javi. Klijentima je važno da vas mogu lako pronaći i jednostavno rezervirati svoj termin. Zoyya vam u tome može pomoći. Riješit će vas organizacijskih i administrativnih probleme te biti odličan online kanal na kojem će vas novi klijenti pronaći. Isprobajte i uvjerite se sami!

#1 Aplikacija za naručivanje

Želim biti klijentima na 3 klika blizu
preuzmite kalkulator

Šaljemo vam kalkulator i priručnik za izračun cijene

Samo unesite vašu email adresu i u roku od par minuta stići će vam Excel dokument za izračun cijena vaših usluga kao i koristan priručnik u obliku eBooka.

Na vašu e-mail adresu ćemo poslati Excel dokument i priručnik za izračun cijena. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Hvala! Zaprimili smo vašu poruku!

Na vašu e-mail adresu ćemo kalkulator cijene usluga. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Posjeti Zoyyu
Oops! Nešto je pošlo po krivu.

Najnoviji članci

Svi članci
Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Da biste kvalitetno upravljali svojim biznisom, potreban vam je uvid! Ali nećemo stati samo na tome. Treba djelovati. Pročitajte na praktičnom primjeru kako u 3 jednostavna koraka postići rast!

August 23, 2021
I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

Vole li klijenti online naručivanje? Koriste li ga ili se još uvijek naručuju telefonski i porukama? Saznajte rezultate korištenja aplikacije za naručivanje od vlasnice zagrebačkog beauty salona.

August 11, 2021
Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Predstavljamo sveobuhvatan model za određivanje cijena usluga – besplatan i spreman za preuzimanje!

July 20, 2021