Korisničke priče

Radni dan je bez stresa, a slobodno vrijeme je zaista slobodno

S čime se sve bore voditelji u beauty industriji? Pročitajte što ih muči i kako su riješili problem s kojim se vjerojatno i mnogo vas bori.

Natalija Ruškovački, med.kozm, voditeljica No+vello centra u Zagrebu.
"Bila sam na rubu otkaza radi stresa od poziva i poruka za rezervaciju tretmana od jutra do mraka. Privatni život je patio. A i radni dan. Klijentice su se, s pravom, ljutile kad bih prekinula tretman da se javim na telefon. U privatno vrijeme se pak ljutila moja obitelj i prijatelji, jer si nisam dopuštala da se odmorim od posla. Doslovno sam maštala o aplikaciji za naručivanje jer, do Zoyye, nisam znala da tako nešto već postoji. Da nisam na Facebooku vidjela vaš oglas i počela koristiti Zoyyu, vjerojatno bih dala otkaz.“

Tim rečenicama nam je voditeljica No+vello salona ljepote počela objašnjavati razloge uvođenja online naručivanja na usluge.

Natalija nam je ispričala priču koja je česta u mnogim branšama gdje je pružanje usluge vezano za određeno vrijeme u danu, a glavna tema te priče je: „Kako pobijediti strah od gubitka klijenata radi nemogućnosti pružanja usluge, a istovremeno sačuvati zdravlje“.

Možda vaša tema nije baš ta, ali svi koji imate privatan business ste se sigurno u jednoj fazi našli u varijaciji na tu temu. Većina zna i da bi trebalo nešto poduzeti.

Uštedite vrijeme.
ISPROBAJTE ZOYYU.
ISPROBAJTE BESPLATNO

Zapošljavanje u beauty industriji

Prvi korak je uobičajeno potraga za dodatnim djelatnikom u svrhu rasterećenja i delegiranja posla. To je, složit ćete se, jedan od težih zadataka na današnjem tržištu rada.

Zoyya istraživanje dubinskim intervjuima je pokazalo da glavni problem nije plaća koju djelatnici traže (pretpostavka s kojom često idemo), već:

  • još veći odljev radne snage u inozemstvo
  • nestručnost te manjak želje za učenjem novih stvari ili pak
  • mentalitet mlade radne snage bez iskustva.

Konkretno, u beauty industriji se iskusnije djelatnice ponekad požale na pristup koji djelatnice kojima je to prvi posao imaju prema klijenticama. Način na koji se ophodimo s klijenticama važan je koliko i stručno odrađen posao. Također, kažu da stavljanje naglaska na lijep i uredan prostor nije najvažnija stvar kod svih djelatnica – a trebao bi svakako biti.

„U No+vellu se zaista trudimo pružiti maksimalno kvalitetnu uslugu i osigurati profesionalan pristup klijentu u svim aspektima. Kako bi osigurali da svaki klijent dobije adekvatni tretman, onaj primjeren baš njemu osobno, pružamo besplatni probni test i konzultacije za sve tretmane koje se u drugim salonima i klinikama redovito naplaćuju između 200 i 300 kn. Specijalizirana smo franšiza za IPL depilaciju i koristimo modernu i skupu aparaturu za svaki tretman. Jako je puno novaca i truda uloženo u sve to, stoga nije opcija da zaposlimo ljude koji posao odrađuju površno. Ono što bih još izdvojila je da je jako puno naših klijentica iz inozemstva, a dosta radne snage na tržištu ne zna dobro engleski, što pomalo iznenađuje obzirom u kakvom dobu živimo.“

Uvođenje digitalnih rješenja i modernizacija procesa rada

Bez obzira na odluku o zapošljavanju dodatne osobe ili mogućnostima realizacije toga, ponekad se korak modernizacije procesa rada preskače ili odgađa. Zatrpanost svakodnevnim obvezama i stresom utječe na odgađanje istraživanja najboljih i najpristupačnijih aplikacija koje pomažu u svakodnevnom poslovanju. I tako se uđe u začarani krug stalne gužve, "nestizanja", stresa... te gube prilike za privlačenje novih klijenata, većih naplata po satu rada i po klijentu te detektiranja rupa u poslovanju koje su lako rješive.

Uštedite vrijeme.
ISPROBAJTE ZOYYU.
ISPROBAJTE BESPLATNO

Natalija je prepoznala koliko će joj koristi donijeti moderan sustav za online naručivanje i organizaciju vremena. Koristi koje u No+vellu primjećuju su:

  • 50% manje gubitka vremena na administraciju termina

Do uvođenja Zoyye, termini su se bilježili u bilježnicu, nisu svi podaci bili na jednom mjestu i nisu imali dobar pregled kalendara niti poslovanja.

  • Vrijeme izvan radnog vremena postaje u potpunosti privatno

Nema više komunikacije izvan radnog vremena putem telefonskog poziva, whats app-a i sličnih komunikacijskih kanala jer Zoyya prima narudžbe O-24.

  • 20% povećanja učestalosti naručivanja po klijentu

„Neki dan je Zoyya primila narudžbe u 3 ujutro. Što vam time hoću reći? Da se ta klijentica možda ne bi naručila taj dan jer bi čekala radno vrijeme salona, drugi dan zaboravila na to, pa se tako odgodi posjet za nekoliko dana. Ta klijentica na određeni tretman treba doći prosječno 10 puta godišnje. Ako odgađa posjet svaki put za nekoliko dana ili tjedana, dogodi se da zapravo dođe 7 puta godišnje i ja gubim 3 termina po klijentu.“

  • Dobivanje novih klijenata

„Kapanje“ novih klijenata (desetak mjesečno) koji su u No+vello krenuli upravo zbog dostupnosti i prisutnosti na novim kanalima.

Zadovoljstvo na poslu

S Natalijom smo pričali i o lijepim temama, primjerice što najviše voli u svom poslu i na što je posebno ponosna u No+vellu.

„Mogu reći da smo uspješno riješili brojna nezadovoljstva s kojima su se naše klijentice borile i to mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Na prvim konzultacijama, dok nam izlažu koji problem bi željele ukloniti, nije neoubičajeno da vidimo poneku suzu. Neke su radi pojačanih dlačica bespotrebno bile nesigurne u sebe. Kada shvate da tretmani djeluju, njihovom oduševljenju nema kraja.“, priča nam Natalija i kaže kako joj je najdraže od svega vidjeti sretna lica klijentica i vidljive rezultate svog rada.

„ Zato svima savjetujem da si olakšaju život nekim ovakvim rješenjima poput Zoyye. Morate se klijenticama posvetiti kako spada, one to očekuju i imaju pravo na to. A i vama će unijeti red i zadovoljstvo u rad. Imate ćete više vremena za edukacije, projekte i ostale stvari koje donose zadovoljstvo i vrijednost vašem poslovanju.“
preuzmite kalkulator

Šaljemo vam kalkulator i priručnik za izračun cijene

Samo unesite vašu email adresu i u roku od par minuta stići će vam Excel dokument za izračun cijena vaših usluga kao i koristan priručnik u obliku eBooka.

Na vašu e-mail adresu ćemo poslati Excel dokument i priručnik za izračun cijena. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Hvala! Zaprimili smo vašu poruku!

Na vašu e-mail adresu ćemo kalkulator cijene usluga. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Posjeti Zoyyu
Oops! Nešto je pošlo po krivu.

Najnoviji članci

Svi članci
Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Da biste kvalitetno upravljali svojim biznisom, potreban vam je uvid! Ali nećemo stati samo na tome. Treba djelovati. Pročitajte na praktičnom primjeru kako u 3 jednostavna koraka postići rast!

August 23, 2021
I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

Vole li klijenti online naručivanje? Koriste li ga ili se još uvijek naručuju telefonski i porukama? Saznajte rezultate korištenja aplikacije za naručivanje od vlasnice zagrebačkog beauty salona.

August 11, 2021
Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Predstavljamo sveobuhvatan model za određivanje cijena usluga – besplatan i spreman za preuzimanje!

July 20, 2021