Korisničke priče

Personalizirani pristup klijentu u frizerskom salonu

Donosimo vam uspješnu priču Zoyya korisnika; frizerski salon koji je sve samo ne tipičan, u koji čim kročite – sva osjetila vam daju do znanja da ste na pravom mjestu. Pričamo iz prve ruke, probali smo.

Donosimo vam uspješnu priču Zoyya korisnika; frizerski salon koji je sve samo ne tipičan, u koji čim kročite – sva osjetila vam daju do znanja da ste na pravom mjestu. Pričamo iz prve ruke, probali smo.

Da vas više ne bismo držali u neizvjesnosti, salon o kojem pričamo je Soba Osoba i nalazi se u mirnom predjelu zagrebačkog naselja Špansko. Ako ćemo biti precizni, Soba Osoba nije frizerski salon, to je specijalizirani studio za koloristiku i šišanja, njegu ruku i noktiju. Ono što se nama prilikom posjete najviše svidjelo je da uz šišanje, farbanje i njegu, dobijete savjetodavni i edukacijski element. Ali krenimo od početka. Od imena.

Soba u kojoj se osjećate svojom

Čak i ako nikad niste ništa čuli o ovom studiu, njegovo ime će vam već pomoći stvoriti dojam da se radio o studiu koji je po nečem drugačiji od drugih. Pa smo Sitniju, vlasnicu i glavnu specijalisticu, zamolili da nam objasni pozadinu imena Soba Osoba.

„Osoba koja ulazi u našu Sobu u centru je naše pažnje. Sve što radimo treba odgovarati i pristajati osobi koja je na tretmanu. Ne radimo frizure na lageru. Zato prije nego taknemo kosu, malo porazgovaramo o željama, ciljevima ili problemima koje je osoba imala s primjerice kosom i načinom kako je (ne)održava. Kraće rečeno, ime odražava individualni pristup pojedinoj osobi, u Sobi koja stimulira ozračje u kojem se ta osoba osjeća svojom... kao da je u svojoj sobi. “

Uštedite vrijeme.
ISPROBAJTE ZOYYU.
ISPROBAJTE BESPLATNO

5 elemenata koji čine cjelinu željenog iskustva u Soba Osoba

Soba Osoba temelji svoje poslovanje na 5 ključnih karakteristika, a to su:

·       stručnost

·       ugodna atmosfera

·       kvaliteta proizvoda

·       individualizirani pristup i

·       planirana dostupnost.

„Zdravlje kose je najvažnije“, započela je Sintija kada smo je pitali zašto se odlučila specijalizirati za koloristiku i šišanje, dok oblikovanje frizura nudi kao popratnu uslugu:

„Jako bitno je naglasiti kvalitetu proizvoda koji se koriste u tretmanima. Isključivo radimo s Kevin Murphy proizvodima. To su prirodni proizvodi australskog branda bez parabena i sulfata, rađeni na bazi eteričnih ulja od biljaka koje se uzgajaju na njihovoj plantaži. Boje za posvjetljivanje sadrže prirodni amonijak koji ne uništava kosu kao što to čini umjetni amonijak.

Pčelinji vosak, med i proteini su baza u bojama i imaju predivan efekt na kosu. Za njegu ruku odnosno manikuru se također koriste kvalitetni proizvodi, primjerice LCN gelovi s kojima su klijentice isto tako zadovoljne. No, nije dovoljno imati kvalitetne proizvode. Morate s njima znati raditi i znati ih prilagoditi individualnim potrebama raznih klijenata.“

Godine prikupljenog iskustva i specijalističkih edukacija donijeli su Sintiji reputaciju stručnjaka za obnavljanje kose te joj se često obraćaju osobe s izrazito problematičnom ili uništenom kosom. U Soba Osoba vole se primiti u koštac s takvim izazovima jer se na takvoj kosi nakon tretmana najviše vide rezultati i kvaliteta njihova rada.

Uštedite vrijeme.
ISPROBAJTE ZOYYU.
ISPROBAJTE BESPLATNO

„Na prvom tretmanu, morate se posvetiti osobi i ući u problematku, doznati sve važne informacije o klijentu u vrlo kratkom vremenu. Primjerice, ako u razgovoru saznate da osoba nema vremena dolaziti svaka tri tjedna, morate je ofarbati i ošišati na način koji će omogućiti da kosa postojano izgleda dva mjeseca dok ponovno ne dođe na tretman. Također, jako malo frizera priča o tome kako je važno sustavno njegovati kosu kod kuće, ne samo kod frizera. Ne moraju svi klijenti znati sve trikove, zato ih mi znamo pa dajemo savjete i mini edukaciju kako i s čime njegovati kosu kod kuće.“

Što se planirane dostupnosti tiče, Soba Osoba ima malo drugačiji princip rada. Radno vrijeme ne uključuje rad ponedjeljkom i utorkom, ali je zato za klijente otvorena vikendom, pa i nedjeljom. U studio malo tko uđe s ceste, praktički ga ne možete vidjeti ako ne znate gdje je jer reklame na ulici - nema. Dvadeset godina u struci donio je klijente koji prate Sintijin rad i dolaze redovito. U klasični marketing zato ne ulaže puno. Posao najviše dolazi putem preporuka, a na termine se je potrebno rezervirati putem online aplikacije za naručivanje Zoyya, koja se pokazala dobrim kanalom za priljev novih klijenata koji cijene takav način rada. Svime time i Soba Osoba dobiva klijente koji se uklapaju u filozofiju poslovanja i lakše je postići dugoročno zadovoljavajuću suradnju.

U Soba Osoba se trude, i uspijevaju, stvoriti ugodnu atmosferu. Osim oku primamljivog fizičkog okruženja i profesionalnog pristupa, tome pridonosi i potpuna posvećenost klijentu koji je na tretmanu. Zato se Sintija usred tretmana neće javiti na telefonski poziv za rezervaciju termina, niti će ostaviti klijenticu da čeka dok odgovara na Whats App poruke, već će rezervacije odobriti u pauzama između tretmana u par klikova putem Zoyya mobilne aplikacije.  

„Zoyya mi pomaže i kod ubrzavanja procesa narudžbi i usklađivanju vremena s opetovanim potrebama za terminima klijenta. Dok je klijentica još na tretmanu, savjetujem je kada otprilike treba doći na sljedeće farbanje, ona uzima mobitel u ruke i putem Zoyye se u tri klika odmah naruči za termin sljedeći mjesec. To je jako važno jer ja ne primam puno klijenata u smjeni. One koje primim dobivaju potpunu posvećenost. Zato sam uvela obvezno naručivanje na termine kao bi svi na vrijeme dobili termin za uslugu i kako bi imali pravilan i željen period između održavanja kose.“  

Prelazak na online naručivanje oduševio je i klijentice Sobe Osobe, od kojih se više od 80% naručuje u potpunosti preko aplikacije. Prestale su zvati i slati silne poruke putem Whats App-a. Sve svoje prošle i buduće termine sada vide transparentno, brzo i lako dostupno u svom mobitelu. Dobivaju i podsjetnike na termin, što je super za spomenute unaprijed dogovorene termine.

„Sada su mi konačno dostupni svi termini u kalendaru kad god to poželim. Jako je praktična stvar imati sve na mobitelu. Prije sam upisivala u bilježnicu koju nisam nosila izvan salona, pa sam morala čekati da dođem u salon i vidim slobodne termine. I ostali djelatnici imaju pristup aplikaciji na svom mobitelu, pa sada svi bitni uvijek imaju pregled poslovanja.“

Epilog na kraju

Eto...nama se Soba Osoba svidjela i toplo je preporučujemo svima koji se žele super osjećati nakon tretmana. Svima koji pružaju usluge također preporučujemo da uvedu online naručivanje za svoje klijente. Preporodit ćete se, a vaši klijenti će taj način naručivanja zavoljeti dok ste rekli friz.

Do čitanja neke sljedeće korisničke priče 🙂 puno vas pozdravlja vaš Zoyya tim!

preuzmite kalkulator

Šaljemo vam kalkulator i priručnik za izračun cijene

Samo unesite vašu email adresu i u roku od par minuta stići će vam Excel dokument za izračun cijena vaših usluga kao i koristan priručnik u obliku eBooka.

Na vašu e-mail adresu ćemo poslati Excel dokument i priručnik za izračun cijena. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Hvala! Zaprimili smo vašu poruku!

Na vašu e-mail adresu ćemo kalkulator cijene usluga. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Posjeti Zoyyu
Oops! Nešto je pošlo po krivu.

Najnoviji članci

Svi članci
Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Da biste kvalitetno upravljali svojim biznisom, potreban vam je uvid! Ali nećemo stati samo na tome. Treba djelovati. Pročitajte na praktičnom primjeru kako u 3 jednostavna koraka postići rast!

August 23, 2021
I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

Vole li klijenti online naručivanje? Koriste li ga ili se još uvijek naručuju telefonski i porukama? Saznajte rezultate korištenja aplikacije za naručivanje od vlasnice zagrebačkog beauty salona.

August 11, 2021
Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Predstavljamo sveobuhvatan model za određivanje cijena usluga – besplatan i spreman za preuzimanje!

July 20, 2021