Savjeti

Pružatelji usluga, vrijeme je da počnete raditi na svom biznisu!

Kako iskoristiti ono što već imate za razvoj svog poslovanja? Manje biti zaposlenik svog businessa i više raditi na razvoju posla? Mario za vas donosi par savjeta koje možete primjeniti odmah!

Vrhunski ste stručnjak u onome što radite i primarni vam je fokus oduvijek bio na kvaliteti vaših usluga. Vaši klijenti to prepoznaju i često vam se vraćaju. Unatoč tome, imate dojam da nešto nedostaje, da ste i dalje samo zaposlenik. Razlog bi mogao biti što se veći dio vaših aktivnosti odnosi na rad u svom poslu, naspram rada na svom poslu.

Na što točno mislimo? Za optimalno upravljanje poslovanjem nije dovoljno imati samo dobar proizvod ili uslugu. Cijeli poslovni model valja sagledati iz šire perspektive, iz perspektive vlasnika. Neka od pitanja koje biste se kao vlasnik trebali zapitati i pod svaku cijenu pronaći za njih što točniji odgovor čim prije su:

  • U kojem se smjeru kreće tržište u smislu potražnje i konkurencije (održivost poslovnog modela)?
  • Koje usluge najviše doprinose ostvarenim rezultatima? Postoji li mogućnost revidiranja cjenika kako bi pojedine usluge postale profitabilnije? (porast cijena ne mora nužno potaknuti značajan odljev klijenata)
  • Kolika je iskorištenost vremenskog potencijala koji imam na raspolaganju i kako je mogu povećati?
  • Kako točno izgleda baza mojih klijenata? Kakva je njihova demografska distribucija? Koliki udio mjesečnog prometa donose postojeći a koliki novo pridošli klijenti?
Uštedite vrijeme.
ISPROBAJTE ZOYYU.
ISPROBAJTE BESPLATNO

Ne možete upravljati nečime što ne možete izmjeriti!

Da biste kvalitetno upravljali svojim biznisom, potreban vam je uvid – jasni i jednoznačni brojčani pokazatelji vašeg poslovanja koji razotkrivaju razloge zašto su vaši poslovni rezultati upravo takvi kakvi jesu. Uvid predstavlja mapu vašeg poslovnog putovanja – znate gdje ste i kako ste do tud stigli. A takva spoznaja je savršena podloga za određivanje odredišta na koje želite stići u budućnosti (vizija), kao i smjera u kojem je potrebno poći (strategija). Vaše poslovne odluke tada imaju čvrsto uporište u podacima, a ne samo na osjećaju, što značajno uvećava njihovu kvalitetu, a samim time direktno utječe na brz rast vašeg biznisa!

Kako doći do izvještaja i dubinskog uvida u poslovanje?

Temelj svakog pouzdanog izvještaja su točni i sveobuhvatni podaci. Za vas kao pružatelje usluga, kojima je svaka minuta dragocjena i kojima je vrijeme doslovno novac, prikupljane podataka mora biti automatizirano. I upravo u tom dijelu Zoyya ima dodatnu vrijednost – digitalni raspored termina je u suštini evidencija vašeg prometa! S obzirom na to da svakom ostvarenom terminu može biti pridružen klijent, usluga, cijena, trajanje, djelatnik i ostalo, ovo predstavlja idealnu i automatski pripremljenu podlogu za vaše izvještaje! Sve spomenute dimenzije mogu biti detaljno analizirane kroz intuitivne i jasne grafičke prikaze.

Uz Zoyya jednostavan, ali moćan, sustav izvještavanja, u svakom trenutnu imate potpuni uvid u vaše poslovanje.

Zoyya izvještavanje također nudi pregled dnevnih posjeta klijenata koje jednostavno možete eksportirati u Excel ili preuzeti kao PDF.

Uštedite vrijeme.
ISPROBAJTE ZOYYU.
ISPROBAJTE BESPLATNO

Uvid i utjecaj – korištenje izvještaja

Iako je potreba za izvještajima, odnosno uvidom u poslovanje za kvalitetno upravljanje neupitna, njihovo korištenje za donošenje poslovnih odluka je ključno. Evo i nekoliko primjera u kojim sve segmentima izvještaji mogu unaprijediti vaš biznis:  

Sustav nagrađivanja – ukoliko imate više djelatnika, distribucija prometa po djelatniku može biti transparentna i poštena podloga za sustav nagrađivanja.

Iskorištenost sati – kao pružateljima usluga, iskorištenost radnih sati je ključna. Izvještaji pomažu u definiranju fokusiranih akcijski planova za popunjavanje (npr. 20% popusta na sve usluge utorkom ujutro).

Marketing kampanje – demografska distribucija klijenata ukazuje na vašu ciljnu skupinu i kako potaknuti pojedini segment na korištenje vaših usluga.

Ažuriranje cjenika – distribucija prometa po pruženim uslugama u kombinaciji s rangiranjem profitabilnosti usluge (omjer cijene i vremena trajanja) otkriva mogućnosti optimizacije cijena u cilju povećanja prometa.

Nema vremena za gubljenje!

Kao pružatelju usluga svaka vam je minuta bitna, a svaka potrošena minuta na administraciju umjesto na pružanje usluge je izgubljen novac. Osim toga, bez rada na svom biznisu, dugoročno također gubite novac. Korištenjem digitalnog rasporeda termina izvještaji za strateško upravljanje kreiraju se automatski, čime rješavate oba problema istovremeno! Počnite s evidentiranjem svog prometa na moderan način – online.

Odluka je pred vama, hoćete li se zadržati na postojećem modelu, dalje istraživati tržište ovakvih alata (s upitnim rezultatom i neupitnim izgubljenim vremenom) ili isprobati Zoyyu potpuno besplatno! 🙂

#1 Aplikacija za naručivanje

Isprobajte besplatno
preuzmite kalkulator

Šaljemo vam kalkulator i priručnik za izračun cijene

Samo unesite vašu email adresu i u roku od par minuta stići će vam Excel dokument za izračun cijena vaših usluga kao i koristan priručnik u obliku eBooka.

Na vašu e-mail adresu ćemo poslati Excel dokument i priručnik za izračun cijena. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Hvala! Zaprimili smo vašu poruku!

Na vašu e-mail adresu ćemo kalkulator cijene usluga. Poruku očekujte kroz nekoliko minuta, a svakako provjerite i sandučić Promocije.
Posjeti Zoyyu
Oops! Nešto je pošlo po krivu.

Najnoviji članci

Svi članci
Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Do instantnog rasta u 3 koraka - evo kako!

Da biste kvalitetno upravljali svojim biznisom, potreban vam je uvid! Ali nećemo stati samo na tome. Treba djelovati. Pročitajte na praktičnom primjeru kako u 3 jednostavna koraka postići rast!

August 23, 2021
I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

I klijentice od 90 godina se kod mene naručuju online

Vole li klijenti online naručivanje? Koriste li ga ili se još uvijek naručuju telefonski i porukama? Saznajte rezultate korištenja aplikacije za naručivanje od vlasnice zagrebačkog beauty salona.

August 11, 2021
Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Mučite se s određivanjem cijena usluga? Rješenje je tu!

Predstavljamo sveobuhvatan model za određivanje cijena usluga – besplatan i spreman za preuzimanje!

July 20, 2021